Marinerad kyckling på rödkål

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda sätt att servera kyckling, men gott, passar bra på julbordet.

Ingredienser

  • 2 kycklingbröst
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olivolja
  • Saften från 0,5 citron
  • 1/4 rödkålshuvud
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • Saften från 0,5 citron
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk socker
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingbrösten på mitten. Blanda sambal oelek, olivolja och citronsaft i en skål och lägg ner kycklingen i marinaden.
    2. Skär rödkålen och löken tunt. Hetta upp smöret i en kastrull och låt löken och kålen bli lite glansiga i det.
    3. Pressa citronsaften över och rör om. Tillsätt balsamvinägern och sockret och låt puttra på svag värme i cirka 30 minuter. Späd med lite vatten om det verkar koka torrt. Krydda med salt och peppar.
    4. Under tiden rödkålen kokar, ta upp filéerna och stek dem gyllenbruna på bägge sidor i het panna. Krydda med salt och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.
    5. Lägg upp rödkålen i fyra högar och lägg kycklingen ovanpå. Ringla lite honung över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben