Marinerad laxfilé

Serverar: 4 portioner

Det här är en mycket läcker laxrätt

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Marinad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk olja
  • Saft av 1/2 citron
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 1 finhackad liten gul lök
  • Sås
  • 3 dl fiskspad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Lite cayennepeppar
  • Garnering
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Filéa fisken och ta bort skinnet. Salta och peppra. Lägg fisken i en ugnsform, med kanter.
    3. Blanda marinaden av alla ingredienserna. Häll den över fisken, täck med folie och ställ kallt ca 10-12 timmar. Vänd filéerna ett par gånger.
    4. Sätt in formen med folie i ugnen och bräsera i ugnen i ca 20-30 minuter. Tiden beror på filéernas tjocklek.
    5. Häll av, sila spadet och håll fisken varm. Koka ihop spadet till ca 3 dl, häll i grädden och red av med mjöl. Sjud såsen några minuter och smaka sedan av den med lite cayennepeppar ytterst försiktigt.
    6. Garnera fisken med dill och citronklyftor.
    7. Servera med kokt pressad potatis, små ärter och citron.
    8. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben