Marinerad oxfilè

Serverar: 4 portioner

Passar både som festmiddag och på buffèbordet.

Ingredienser

  • 800 g oxfilè
  • Salt
  • Svartpeppar
  • smält smör
  • Marinad
  • 1,5 dl matolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk grovstött svartpeppar
  • 0,5 tsk grovstött rosèpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1,5 dl soja
  • Instruktioner

    Torka och putsa köttet, gnid in med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form med en köttermometer instucken i köttets mitt. Stek filèn i 125 graders ugnsvärme tills termometern visar 55 grader. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Låt det färdigstekta köttet svalna. Lägg det därefter tillsammans med marinaden i minst två dygn och vänd det ofta. Skiva upp köttet och lägg upp på serveringsfat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    1810cc 18 augusti 2009

    Bland den bästa oxfilén som vi ätit./Carina.

    Relaterade Artiklar

    Grillning
    Hur man grillar är ett kärt ämne som kan diskuteras hur länge som hels...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben