Marinerad rabarberkaka med mandel

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Vilken smakupplevelse.............

Ingredienser

  • Kaka
  • 75 g smör el margarin (ej smält)
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl brun farin
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning/marinad
  • 3-4 dl rabarber
  • ½ dl brun farin
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl grovhackad mandel
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Börja med att marinera rabarbern i en skål.
    2. Rör smör och socker + farin fluffigt. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt sedan mjölblandningen växelvis med mjölken.
    3. Rör till en slät smet. Klicka ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant.
    4. Häll över den marinerade rabarbern och grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader ca 45 min eller tills kakan känns torr.
    5. Strö över florsocker innan servering och servera med grädde eller vaniljsås

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dolores 28 maj 2010

    Otrolig smakupplevelse ! Smälte samman marinaden i en kastrull, höll sig saftig LÄNGE!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben