Marinerade bönor med valnötter och päron

Serverar: 4 portioner

En smakrik sallad som kan serveras med ett gott bröd, pasta, bulgur, couscous eller ris.

Ingredienser

  • 300 g gröna bönor
  • 100 g rucola
  • 100 g parmesanost
  • 100 g valnötter
  • 1 päron
  • Dressing
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk finrivet citronskal, helst ekologisk citron
  • 1½ msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • 2½ msk olivolja
  • Tillbehör
  • Krutonger
  • Instruktioner

    1. Dressing: Skala och finhacka rödlöken. Blanda lök med pressad vitlök, citronskal, vinäger, senap, salt och peppar. Tillsätt olivolja under vispning.
    2. Lägg bönorna i kokande, saltat vatten och koka cirka 2 minuter. Låt rinna av och blanda med dressingen.
    3. Skölj rucolan och låt rinna av. Lägg upp på ett stort fat.
    4. Hyvla parmesanosten. Grovhacka nötterna. Kärna ur och skär päronet i bitar. Fördela bönorna med dressing på rucolan. Toppa med päron, parmesanost och nötter. Servera med krutonger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben