Marinerade grillade nektariner (persikor)

Serverar: 4 portioner

Supersnabb god efterrätt när du ändå har grillen igång.

Ingredienser

  • 4 persikor eller nektariner
  • ca 2 msk flytande honung
  • ca ½ pressad lime
  • ca 1 msk råsocker
  • Rivet limeskal
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Skär nektarinerna (persikorna) i klyftor (minst en frukt per person)
    2. Ringla över honungen, pressa lime och strö över råsocker. Blanda runt. Låt ligga en stund i rumstemperatur. Grilla klyftorna
    3. Lägg upp i portioner och strö över rivet limeskal. Servera tillsammans med vaniljglass och garnera med lite basilika (tycker du inte om basilika så ta istället cintronmeliss).
    4. Mängden honung, socker o lime är ungefärliga, beror lite på persikorna söthetsgrad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben