Marinerade kycklingspett

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Underbart goda... Använd mindre engångsspett

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 12-16 färska champinjoner
  • Marinad
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • ½ pressad citron
  • 1 msk sockerkulör (Colorit)
  • 2 msk jordnötssmör
  • ½ dl vatten
  • ½ dl olja
  • 1 pressad vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippa hackade färska kryddörter tex: Basilika, citrontimjan och/eller oregano kan ersättas av 2 msk torkad oregano
  • Instruktioner

    1. Lägg spetten i kallt vatten. Tärna kycklingfileérna och rensa champinjonerna. Vispa ihop marinaden. Varva kycklingbitar och champinjoner på spetten.
    2. Lägg spettet i en plastpåse, häll över marinaden och låt spetten marineras i ett par timmar. Vänd dem då och då.
    3. Grilla den i 225º i ca 10 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Kyl snabbt om de inte ska ätas inom ett par timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - mynta
    Mynta är en vietnamesisk krydda som förekommer i en rad olika variante...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben