Marinerade kycklingspett

Serverar: 6 portioner

Spännande marinad till dessa kycklingspett.

Ingredienser

  • Ca 1 kg bröstfilé av kyckling
  • 1 tsk salt
  • 50 g rucolasallat
  • Marinad
  • 1 msk soja, Mrs Cheng
  • 1 msk akaciahonung
  • 2 msk citronolivolja
  • 2 msk teriyakisås, Santa Maria
  • 1/2 dl mörk rom
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 3 krm Red Hot chilipepper, Santa Maria
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º eller utegrillen.
    2. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora tärningar. Blanda samman soja, honung, olja, teriyakisås, rom, vitlök, chilipepper och svartpeppar i en plastpåse.
    3. Lägg ner kycklingtärningarna och vänd runt dem i marinaden. Knyt till påsen och låt köttet marinera 2 timmar i kylen.
    4. Ta upp köttet och trä det på blötlagda gillspett av trä. Salta och lägg dem på en plåt. Grilla högt upp i ugnen, 5–6 minuter eller grilla på grillen.
    5. Vänd efter halva tiden. Kontrollera att köttet är genomgrillat. Spetten serveras på en bädd av rucolasallat och ex en god potatissallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jinxarn 25 januari 2010

    Trots lite för lite tid i marinaden, så smakade kycklingspetten kanoooon! Vi åt dem tillsammans med teriyakiräkor och en nudelwok. Mumma!

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - mynta
    Mynta är en vietnamesisk krydda som förekommer i en rad olika variante...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben