Marinerade kycklingspett

Serverar: 10 portioner

Lägg träspetten i vatten en stund så tar de inte eld när de landar på grillen.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • Marinad
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 dl japansk soja, less salted
  • 1 dl torr sherry
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 tsk krossad chili, t.ex. red hot chili pepper
  • 1 tsk sesamolja
  • ½ dl rostade sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i tre eller fyra bitar på längden.
    2. Blanda marinaden. Marinera kycklingen i marinaden minst 12 timmar, ta undan 1 dl och woka lite marinerade grönsaker till.
    3. Salta försiktigt före grillning. Grilla 3-4 minuter på varje sida tills kycklingen är ordentligt genomstekt. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - mynta
    Mynta är en vietnamesisk krydda som förekommer i en rad olika variante...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben