Marinerade kycklingspett med citron, lagerblad och parmesansås

Serverar: 4 portioner

Grillad, marinerad kyckling på spett passar bra ihop med lagerblad och citron.

Ingredienser

  • 450 g kycklingfiléer
  • 1 citron
  • 18 st lagerblad
  • 3 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Parmesansås
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl parmesan, riven
  • 4 msk färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Servering
  • Pasta av typen Gnoochi
  • Tomater
  • Ruccolasallad
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i ca 2x2 cm stora bitar. Blanda olja, vitlök, salt och peppar. Lägg i kycklingbitarna och marinera i 1-1,5 timme.
    2. Dela citronen i halvor och skär dem i tunna skivor. Varva kyckling, lagerblad och citron på grillspett.
    3. Häll grädde, parmesanost, basilika och pressad vitlök i en kastrull och låt koka ihop till en fast sås. Smaka av med salt och peppar.
    4. Grilla kycklingen runt om 10-12 min. Kontrollera med en sticka att kycklingen är färdig, köttsaften ska vara ljus och klar.
    5. Servera med parmesansås, gnocchi, tomater och rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben