Marinerade laxspett

Serverar: 20 portioner

Perfekt till buffén.

Ingredienser

  • 2 kg laxfile, skinn- och benfri
  • Marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk honung
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär laxen i 3 cm breda remsor på längden, dela demi 10 cm långa bitar. Lägg laxen på bakpappersklädd plåt.
    2. Blanda marinaden och pensla laxbitarna rikligt. Stek laxen ca 10 min mitt i ugnen. Ta ut plåten och pensla med marinad som ligger på plåten. Låt kallna och förvara kallt fram till serveringen.
    3. Servering: Trä spett i varje laxbit. Pensla ev med mer avrunnen marinad och lägg upp på fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben