Marinerade räkor med hetta

Serverar: 20 portioner

Den svala gurkan till dom kryddiga räkorna blir en perfekt kombination. -lättgjord och mycket uppskattad bufférätt.

Ingredienser

  • 500 g stora räkor med skal
  • Marinad
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 röd chilipeppar,urkärnad,finhackad
  • 1 vitlöksklyfta,pressad
  • 1/2 dl sweet chili-sås
  • 1 msk pressad lime
  • 1 krm tabasco
  • 1 gurka
  • Rivet limeskal
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Blanda ihop marinaden och lägg i räkorna. Blanda väl och ställ kallt i 1 timma. Skär gurkan i 1/2 cm tjocka skivor. Placera några räkor på varje gurkskiva . Garnera med rivet limeskal och strö på flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 6 februari 2011

    Jätte gott, men man kan lätt ha i mer tabasco för mer hetta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben