Marinerat kycklingbröst med kiwisallad

Serverar: 4 portioner

Magert och fettsnålt

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl teriyaki
  • 100 g machésallad
  • 4 gröna kiwifrukter
  • Dressing av
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Liten schalottenlök
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingbröstfiléer i teriyaki och låt stå och dra i kylskåp i minst 6 timmar. Stek sedan filéerna på båda sidorna i en teflonpanna i den marinad som sitter kvar på kycklingen. Stek dem först på hög värme på båda sidorna, häll nu på resten av marinaden och låt kycklingfiléerna puttra färdigt på medelvärme, ca 7 minuter på varje sida.
    2. Skölj sallad och skala och skär kiwifrukterna i klyftor.
    3. Gör dressing av olja, vinäger, finhackad schalottenlök, salt och nymalen svartpeppar. Skär kycklingfiléerna i halvtjocka skivor och lägg upp dem med sallad och kiwi. Häll slutligen på dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben