Marmorerad chokladtårta á la viktväktarna

Serverar: 12 portioner

Tid: 4 timmar 40 minuter

5½ poäng per bit

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 18 mördegskex
  • 1 msk kakaopulver
  • 2 1/4 dl kvarg 1 %
  • 240 g färskost max 5 %
  • 1½ dl socker
  • 1 dl mellangrädde max 27 %
  • Bittermandelarom några droppar
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 35 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en liten kastrull. Smula kexen i små bitar och blanda med kakao och margarin. Häll blandningen i en kakform med löstagbar kant ( 26 cm i diameter) som är klädd med bakfolie. Låt stå kallt i 1 timme.
    2. Blanda kvarg, färskost och socker. Vispa grädden, vänd ner det och smaksätt med bittermandelarom. Smält chokladen i separata vattenbad. Rör ner den mörka chokladen i hälften av krämen och den vita chokladen i den andra hälften.
    3. Bredut den ljusa krämen ovanpå tårtbottnen och därefter den mörka krämen ovanpå. Dra med en sked genom krämlagren så att det blir ett marmorerat mönster.
    4. Låt chokladtårtan stå kallt i ca 3 timmar.
    5. Skär i bitar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben