Ingredienser
Chokladsmet
300 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Cream cheese-smet
200 g cream cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
Ca 2 dl hallon (djupfrysta och tinade eller färska)
Den är skitgod, men egentligen behövs det 1½ sats av glasyr, tycker jag:)
Dettta receptet kommer från Två Systrars Söta och är hur gott som helst! I orginalreceptet tror jag att man använt en vanlig långpanna, men jag ville ha lite mer höjd på kakan så jag tog en form som är 20x30 cm. Sen gjorde jag 1.5 sats cream cheese-smet (använde 2 hela ägg). Dessutom tog jag 3 dl hallon. Jag gräddade kakan i 35 min, vet inte om det är min ugn som är lite knepig (hoppas inte, den är ny) eller om det beror just på att jag använde en mindre form. Vid 20 min var kakan väldigt dallrig och lös, efter 35 minuter var den fortfarande lite, lite kladdig i mitten vilket gjorde att den blev perfekt när vi åt den. :) Ställ in den i kylen några timmar innan servering. Jag tycker den är jättegod att äta som den är, men den funkar även fint att ha som efterrätt tillsammans med en klick grädde!