Marockansk kyckling

Smakfull kyckling och sallad - huvudrätt eller buffémat.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad
  • 1½ dl färskpressad citronsaft
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk Dansukker farinsocker
  • 1 tsk finriven, färsk ingefära
  • 2 tsk kryddblandning, t ex spiskummin, paprika, kajennpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Marockansk gurksallad
  • 1 dl Carlshamn mejeri yoghurt naturell
  • 3 dl färsk gurka i bitar eller strimlor
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 2 msk finhackad, färsk mynta
  • 1 citron, rivet skal
  • ½ tsk Dansukker florsocker
  • 1 vitlöksklyfta, finskuren
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till marinaden i en tjock plastpåse. Lägg i kycklingfiléerna och knyt till påsen. Skaka. Låt vila i kylskåp i 1 timme.
    2. Ta ur kycklingen ur påsen med marinad. Torka av den och grilla tills den är genomstekt.
    3. Blanda samman ingredienserna till gurksalladen och servera med kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben