Marockanska köttbullar med kikärter

Serverar: 4 portioner

Ett kanonrecept alla jag bjudit älskar

Ingredienser

  • Köttbullarna
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 dl kokt ris
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt
  • Peppar
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljong tärning
  • 1 nypa socker
  • Salt
  • 1 burk kokta kikärter
  • Instruktioner

    1. Börja med tomatsåsen. Hacka lök och fräs i olivoljan. Häll på tomater, vatten och lägg i buljongtärningen. Krydda med lite salt och lite socker. Låt puttra.
    2. Hacka lök och vitlök till köttbullarna. Blanda färsen med löken, kokt ris, ägg och kryddor. Forma köttbullar och stekt hastigt i olja.
    3. Lägg sedan över köttbullarna i tomatsåsen och lägg samtidigt i de kokta kikärterna. Låt puttra några minuter.
    4. Servera med ris, bulgur eller bröd.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben