Marsiansk tomatsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Inte testat ännu, men är ett stort fan av tomatsoppor och denna låter underbart god, så dröjer nog inte länge!

Ingredienser

  • 1 liten purjolök
  • 2 st morötter
  • 1 st stor lök
  • 1 kvarts rotselleri
  • 4 st tomater
  • 4 kvistar persilja (1 kvist till garnering)
  • 5 dl (en förpackning) tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljong
  • 1 msk smör
  • ½ st citron
  • 1 msk socker
  • 4 l vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • Klimp
  • 2 st ägg
  • 1 krm salt
  • 3 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Tvätta purjolök, morötter, rotselleri, tomater och persilja. Skala morötterna och rotsellerin, skär därefter alla grönsakerna i små bitar.
    2. Låt smöret smälta i en kastrull. Lägg därefter i alla grönsakerna och smula över buljongen och rör om i någon minut.
    3. Häll i vattnet och låt koka i tio minuter. Tillsätt tomatpuré, salta och peppra efter smak och koka i ca 30 min.
    4. Sila bort grönsakerna och låt spadet stå och puttra i en annan kastrull (mosa gärna grönsakerna i silen med en sked så att även dess mos rinner ner i kastrullen).
    5. Kläm ner saften från citronen i kastrullen samt tillsätt sockret. Smaka av med salt och peppar.
    6. Vispa ihop ägg, mjöl och salt. Klicka ner små portioner med vispad smet i kastrullen med den puttrande soppan. Låt puttra i 3 min.
    7. Serveras med en klick crème fraiche i soppan och hackad persilja.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (4)

    eva_jonte 10 februari 2010

    Underbart god soppa!!!!! Blev toppen :-) Gjorde ett annat recept på klimp: 2 ägg 1 dl mjölk 4-5 dl vetemjöl 1/2 tsk salt

    eva_jonte 10 februari 2010

    oj ser nu att jag missade att det skulle vara vanlig lök i! hehe.... men det var gott ändå! :-) La i 1 grönsaksbuljongtärning oxå, kanske kompenserade det lite :-p

    eva_jonte 10 februari 2010

    haha!! en sak till... vet inte om det var "fel" - men jag blandade i hela creme fraiche burken i soppen, blev krämigt och gott! kom på en sen att man kanske skulle klicka på creme fraichen, men testa att blanda i ALLT i soppan :-)

    lilja71 16 oktober 2011

    God soppa, men det var en jättesats! 4 liter vatten till 4 portioner... Tog mindre vätska, kanske 3 liter men det blev alldeles för mycket ändå. Blev lagom tjock med den mängden vätska. Hade nog blivit väl tunn med 4 liter. Mixade de silade grönsakerna och hade även pasta i soppan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben