Martin och Patriks Viltskavswok

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 gram Viltskav ( älg eller ren)
  • 100 gram bacon ( ett paket alltså)
  • 200 gram shitakesvamp eller champinjoner
  • en fänkol
  • 200 gram blomkål
  • 200 gram broccoli
  • 2 morötter i bitar
  • Lakritsbrännvin
  • Salt
  • Peppar
  • Tortillabröd
  • Instruktioner

    Rör ihop dessa ingredienser med smör i wokpanna: Viltskav ( älg eller ren) bacon shitakesvamp eller champinjoner. fänkol blomkål broccoli morötter i bitar Smaksätt allt detta med en halv deciliter lakritsbrännvin ( Sambuca) i slutet. Salta och peppra i wokpannan tills allt är stekt. Servera i tortillabröd, som läggs i hålslev och friteras i olja så att det får korgform. Ha ett lock till hands om oljan skulle överhettas. Eller servera på tunnbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben