Falukorvsgryta Martin

Serverar: 4 portioner

Gryta med strimlad falukorv och turkisk eller grekisk yoghurt. Kryddas upp med cayenne.

Ingredienser

  • 2 dl Lindahls turkisk/grekisk yoghurt
  • 500 g falukorv i strimlor
  • 1 lök, fintärnad
  • 1 msk olja
  • 3 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk maizena
  • Salt efter smak
  • Cayenne efter smak
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i olja. Tillsätt med korta intervaller först falukorven och sedan tomatpuré. Fyll på med vatten och senap. Låt koka upp och sjuda i 3 minuter. Vispa ihop maizena med lite vatten och rör blandningen ui grytan. Tillsätt honung och yoghurt. Värm till ca 90 grader, men låt inte koka mer. Smaka av med salt och cayenne.
    2. Serveras med ris eller nykokt pasta och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben