Falukorvsgryta med honungsäpplen
Honung, russin och äpplen ger god smak till den lättlagade grytan. Skär gärna falukorven i "knubbiga" bitar.
Ingredienser
500 g falukorv
1 gul lök
3 äpplen
½ hönsbuljongtärning
2 msk olivolja
2 msk honung
1 msk senap
½ dl russin
2 dl vispgrädde
½ dl strimlad persilja
1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Skala och skär löken i smala klyftor.
Dra av skinnet på korven och skär den i bitar.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
- Fräs löken mjuk i olivoljan i ca 3-4 min. Tillsätt korven och äppelklyftorna. Smula över den halva hönsbuljongtärningen och fräs ytterligare 2-3 min.
- Tillsätt honung, senap, russin och grädden.
Låt allt sjuda under lock ca 2-3 min. Smaka av med svartpepparn. Blanda i persiljan.
- Servera med kokt potatis och en god sallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tack! Det här gillade jag verkligen!