Falukorvsgryta med honungsäpplen

Serverar: 4 portioner

Honung, russin och äpplen ger god smak till den lättlagade grytan. Skär gärna falukorven i "knubbiga" bitar.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 3 äpplen
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk senap
  • ½ dl russin
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl strimlad persilja
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken i smala klyftor. Dra av skinnet på korven och skär den i bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
    2. Fräs löken mjuk i olivoljan i ca 3-4 min. Tillsätt korven och äppelklyftorna. Smula över den halva hönsbuljongtärningen och fräs ytterligare 2-3 min.
    3. Tillsätt honung, senap, russin och grädden. Låt allt sjuda under lock ca 2-3 min. Smaka av med svartpepparn. Blanda i persiljan.
    4. Servera med kokt potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mindy2 6 december 2009

    Tack! Det här gillade jag verkligen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben