Falukorvsgryta

Serverar: 4 portioner

Hela familjens favorit!!

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 2 msk olivolja
  • Ca 8 cm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 squash á 300 g
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • ½ kruka basilika
  • 50 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Tärna falukorven grovt. Skär purjolöken i slantar och tärna squashen.
    2. Bryn korven i olivoljan och lägg i en gryta tillsammans med purjolök, vitlök och squash. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt puttra ca 15 minuter.
    3. Rör i crème fraiche och låt koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar.
    4. Halvera tomaterna, lägg dem i grytan och låt allt bli varmt. Strö över hackad basilika och hyvla över parmesan.
    5. Servera med kokt potatis eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben