Falukorvsgryta

Serverar: 4 portioner

God

Ingredienser

  • 400 gr falukorv
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 dl klippt/hackad dill
  • 2 msk senap
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av falukorven och skär den i 4 delar på längden. Skiva längderna.
    2. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
    3. Doppa tomaterna i hett vatten och dra av skalet och skär dem i skivor.
    4. Varva korv, purjolök och tomater i en gryta.
    5. Blanda mjölk,grädde,riven pepparrot, dill, senap och salt och häll i grytan. Sjud grytan under lock på svag värme ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben