Chilikryddad falukorvsgryta

Serverar: 4 portioner

Smakrik korvgryta. Serveras med vitlökskryddat potatismos

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 2 dl chili crème fraiche
  • ca 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 gul lök , finhackad
  • 3 medelstora paprikor , röd , grön , gul
  • 2 vitlöksklyftor , krossade
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
  • 2 msk smör
  • 800 g skalad potatis av en mjölig sort
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 100 g riven ost
  • 50 g smör
  • 2 dl varm mjölk
  • 2 - 3 msk rostad vitlök
  • Instruktioner

    1. Skär falukorv i strimlor. Skär paprika i 2-3 cm tärningar. Fräs lök, paprika och krossad vitlök i smör tills paprikan mjuknar och löken blir glansig. Tillsätt falukorv och tomatpuré och låt fräsa hastigt. Häll därefter i grönsaksbuljong, chili crème fraiche och kryddar och låt småkoka i 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Koka den skalade potatisen tills den är mjuk. Tillsätt varm mjölk och smör och vispa med elvisp. Smaksätt med hackad gräslök, rostad vitlök och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    epi 3 februari 2008

    Du det här var smaskit värre. Kommer bli en återkommande korv rätt hos oss. Tog chilisås i stället för tomat pure och en lättcremfraich med chili paprika. Men det smaka utmärkt ändå. TACK! Maria

    JennyV 11 april 2008

    Detta var en rolig rätt, istället för den traditionella korvstroganoffen som det alltid blir hos oss. Jag hade även i färska tomater, champinjoner och matlagningsgrädde. En kanon rätt!!!

    flabban 22 juni 2011

    En mycket god vardagsrätt. Kan varmt rekommenderas. Använde grekisk yoghurt istället för créme fraiche.Högsta betyg. Tack för ett bra recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben