Patriks färsgratäng från Iren

Serverar: 4 portioner

Serveras med kokt ris och isbergssallad med citrontärningar.

Ingredienser

  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • ½ gul lök
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk vitlökssalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g blandfärs
  • Gratängsås
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 3 msk russin
  • 1 tsk curry
  • 2 dl matlagningsyoghurt el creme fraiche
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ströbröd och vatten sväller i 10 min. Tillsätt ägg, riven lök, ingefära, vitlökssalt, svartpeppar och färs. Bred ut den i en lättsmord form. Grädda mitt i ugn 225 grader, ca 20 min.
    2. Skala och skiva lökarna tunt. Fräs dem knappt mjuka i smör. Tillsätt russin och curry, rör om. Blanda i matlagningsyoghurt , lite i taget. Häll röran över färsen. Strö över osten. Sätt in formen igen och grädda ytterligare ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben