Mustig färsgratäng

Serverar: 4 portioner

Rotfrukter och köttfärs, mums.

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 bit rotselleri
  • 1 liten purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl riven ost
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Färs
  • 400 g nötfärs
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk tomatpuré
  • ½ -1 msk fransk senap
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Skala och skiva rotfrukterna tunt, gärna i matberedaren. Strimla purjolöken. Koka allt i saltat vatten ca 5 minuter. Slå av vattnet. Blanda rotfrukterna med salt, kryddor och ost. Häll hälften i en smord form.
    3. Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 minuter. Blanda alla ingredienserna till färsen. Bred den över rotfrukterna och lägg på resten av rotfrukterna. Häll över grädden.
    4. Strö över riven ost och grädda nederst i ugnen 25-30 minuter. Servera gratängen med en grönsallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben