Mexikansk färsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Allt i ett

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 stor lök
  • 1 ask krossade tomater med chili
  • 1 tsk salt
  • 1 paprika
  • 1 burk majskorn
  • 2 dl långkornigt ris
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2-3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka riset i vatten och salt ca 20 min tills vätskan har kokat in.
    2. Skala och hacka löken.Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.Tillsätt färsen och fräs allt till det fått lite färg och är smulig.Kärna och hacka paprikan,rör ner den i färsen tillsammans med salt och krossade tomater.Låt röran koka 6-8 min.Smaka av.Tillsätt majskornen och riset.Rör om så allt blir väl blandat.Häll färsen i en smord eldfast form. Strö över riven ost.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben