Färsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En enkel rätt som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 12 potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • ½ msk senap
  • 2 msk soja
  • Instruktioner

    1. Skölj purjolöken och skär den tunt.
    2. Fräs i lite flytande margarin. Skala potatisen och skär i tunna skivor.
    3. Varva potatis, purjolök och köttfärs i en smord ugnsäker form. Salta och peppra mellan varven. Lägg potatis överst och underst.
    4. Blanda ihop grädde, mjölk, senap och soja och slå överst i formen.
    5. Lyft lätt med en gaffel så att blandningen rinner ned till botten.
    6. Ställ in formen i 225 grader och grädda ca 45-50 minuter tills potatisen känns mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben