Färsgratäng
Serverar:
4 portioner
Tid:
1 timme
En enkel rätt som sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser
500 g köttfärs
12 potatisar
1 purjolök
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
½ msk senap
2 msk soja
Instruktioner
Skölj purjolöken och skär den tunt.
Fräs i lite flytande margarin. Skala potatisen och skär i tunna skivor.
Varva potatis, purjolök och köttfärs i en smord ugnsäker form. Salta och peppra mellan varven. Lägg potatis överst och underst.
Blanda ihop grädde, mjölk, senap och soja och slå överst i formen.
Lyft lätt med en gaffel så att blandningen rinner ned till botten.
Ställ in formen i 225 grader och grädda ca 45-50 minuter tills potatisen känns mjuk.
Liknande recept
Färsgratäng med mostoppar
4
4
7
Marlenes färsgratäng
4
Pasta- och färsgratäng
4-5
Potatis- och viltfärsgratäng
5
2 h
8
2
Patriks färsgratäng från Iren
4
Mexikansk färsgratäng
5
20 min
4
Mustig färsgratäng
4
Vild färsgratäng
4
Indisk färsgratäng
6-8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!