Masaman Curry

Serverar: 2-3 portioner

Matig och enkel Thailändsk rätt!! Fungerar med både kött och kyckling.

Ingredienser

  • 2 msk Socker
  • ½ msk Salt
  • 1 dl Potatis
  • 1 dl Lök
  • 1 msk Masaman curry paste
  • ½ dl Kokosmjölk
  • ½ Kyckling
  • ½ dl Vatten
  • 1 Kanelstånd (valfritt)
  • 1/4 dl Cashewnötter
  • 2 krm Kardemumma (valfritt)
  • 2 Lagerblad (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i relativt stora bitar. Gör samma sak med löken och kycklingen. Ta fram en medelstor kastrull. Häll i kokosmjölken och tillsätt masaman curryn. Rör i kastrullen, på medelhög värme, tills dess att man ser den röda oljan bubbla upp (ca 5 min). Lägg då ner kycklingen i kastrullen. Tillsätt vattnet och rör om (tillsätt så mycket vatten att kycklingen täcks av vätskan). Tillsätt alla kryddor och låt puttra i ca en ½ timme eller tills dess att kycklingen är klar. Tillsätt poatisen, löken och cashew nötterna. Låt puttra i ytterligare 20 min. Vätskan borde reduceratas ner så pass mycket att man ser matbitarna. Om det reduceratas för mycket kan man spä på med mera vatten.
    2. Masamang curry serveras vanligtvis med ris eller gurka i vinäger men jag föredrar bara masamang curry!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben