Mat-Tinas Ugnspannkaka med jordgubbar och glass

Serverar: 1 portioner

Somrigt

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 8 dl standardmjölk
  • 4 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 salt
  • 2 nypor strösocker
  • 50 g smör
  • Till servering
  • 2 liter jordgubbar
  • Florsocker
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 °C
    2. Vispa ihop mjöl och mjölk. Undvik att det blir klumpar genom att ta i lite mjölk i taget.
    3. Vispa i äggen, bakpulvret, salt och socker. Häll smeten i en generöst smörad form och sätt in i ugnen ca 35 minuter.
    4. Direkt när den är färdig pudra över florsocker, fördela jordgubbarna och avsluta med att pudra över ytterligare lite florsocker.
    5. Servera med vaniljglass

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LaJefa 22 oktober 2008

    Detta verkar enkelt och gott för en som egentligen inte tycker om att baka, föredrar att laga riktiga middagar...men ibland behövs det ju lite dessert oxå. Helt klart ska jag testa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben