Matig kycklingpaj

Supergod paj med mkt smak.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • Ca 350 g kycklingfilé
  • 1 mild spansk pepparfrukt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk kycklingkrydda
  • 1 dl oliver
  • 4 kronärtskockor på burk, ca 250 g
  • 3 ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl riven ost
  • Rucola till dekoration
  • Instruktioner

    1. Mät upp mjölet i en skål eller matberedare. Lägg i smöret, skuret i små bitar. Hacka eller kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop smulorna till en deg. Låt den vila kallt ca 20 minuter. Tryckt ut degen i en pajform. Nagga bottnen och låt pajen stå i kylen ca 30 minuter. Förgrädda pajen i ca 15 minuter i 225 grader, mitt i ugnen.
    2. Hacka löken. Strimla kycklingfiléerna. Dela, kärna ur och finstrimla pepparfrukten. Fräs lök och kyckling i olja och smör ca 10 minuter. Låt pepparfrukten fräsa med dem 2 sista minuterna. Smaka av med grillkryddan. Blanda i oliver och kronärtskockorna delade i bitar. Lägg fyllningen i pajskalet. Rör ihop ägg, grädde och ost och häll det över. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med ruccola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben