Löksoppa finns i mängder av varianter, ja man kan nästan säga att varje kock har sin egen lilla hemlighet när det gäller löksoppa.
Den här varianten blir lite matigare än andra på grund av att den innehåller varmrökt fläskbog.
Ingredienser
5-6 gula lökar
4-5 vitlöksklyftor, helst av den färska vitlöken
6 msk god olivolja
200 g varmrökt fläskbog
1 liter ljus buljong, gärna buljong från lamm
3 dl vitt torrt vin
2 msk vitvinsvinäger
1 bouquet garni, (timjan, lagerblad, persiljestjälkar)
Maizenamjöl
Salt
1 tsk torkad timjan
1 tsk kinesisk soja
Nymald vitpeppar
12 skivor baguette skurna diagonalt för att få lite större skivor
3 dl lagrad grevèost
Några grovhackade färska tijansblad
Hejsan! Har ikväll provat din matiga löksoppa. helt klar mycket god, men med i vårt tycke lite för mycket röksmak. påminner mig om en soppa jag gör men med vitkål i stället för ök. Tycker också att löksmaken försvann utav det rökta. Men en som sagt en god och värmande soppa, efter en eftermiddag i trattkantarellskogen! //lillawe