Matig, mättande och mustig köttfärssoppa (Smal-mat!)

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Detta är en ganska tjock soppa, med mycket god och mustig smak. Mycket grönsaker och nästan inget fett. Blir bara godare av att stå en natt i kylen och sedan kokas upp igen.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 gram krossade tomater med chilismak
  • 1 msk tomatpure
  • 1,5 st oxköttbuljongtärning
  • 500 gram köttfärs
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 kryddmått finmald svartpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Stek på köttfärsen. Börja i kall stek-panna, så behöver du ingen olja / smör utan du använder det fett som finns i köttfärsen. Lägg över i gryta.
    2. Skala morötter och potatis Skär potatis, morötter, paprika och gul lök i små bitar (1*1 cm) och stek på blandningen i 1 msk olja, tills löken blivit glansig. Lägg över de stekta grönsakerna i grytan.
    3. Fyll på med pressad vitlök, salt och peppar, spiskummin och tomatpure Häll i krossade tomater och vatten. Lägg i 2 buljongtärningar.
    4. Koka upp och låt koka minst 20 minuter. Ju längre desto mustigare. När soppan är färdig att serveras rör du ner den hackade persiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    blomma32 27 oktober 2015

    Mycket god och mättande.Hade ingen spiskummin hemma men funkade bra ändå.Kryddade lite extra med chilikrydda o chilisås,då jag bara hade "vanliga"krossade tomater hemma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben