Matig ugnspannkaka

Serverar: 4 portioner

En heltäckande rätt, mättar alla magar

Ingredienser

  • 1 liter mjölk
  • 1 kg riven potatis
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 6 st ägg
  • 1 tsk aromat
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    Blanda mjölk, ägg vispa i mjölet, salta. Smörj ugnsplåten. Riv den skalade potatisen blanda in den i smeten, häll över blandningen i plåten. Grädda i 175 C i ca 1 timme. Serveras med Lingonsylt

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    vegannika 19 juli 2008

    Ingen storfavorit av pannkaka men det här var den godaste jag ätit på länge. Blev väldigt matig som du också skrev. Den blir det fler gånger

    KatarinaHenriksson 15 november 2008

    Tack . :) Jag glömmer alltid att be mín mor om hennes recept på "pärpannkaka". Nu kan jag med hjälp av ditt pröva mig fram till mitt eget.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben