Matiga apelsinmuffins

Serverar: 10 portioner

Matiga muffins där apelsin och morot blir väldigt goda vänner. Passar utmärkt som mellanmål.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 morot, skalad och finriven
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 2 ägg
  • ½ dl margarin, flytande
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • Garnering
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 10 muffinsformar på en plåt.
    2. Häll upp vetemjöl, grahamsmjöl, salt samt bakpulver i en bunke och rör om ordentligt. Tillsätt den rivna moroten och apelsinskalet. Tillsätt ägg, flytande margarin och yoghurt. Blanda snabbt ihop till en deg. Rör inte för länge i den.
    3. Klicka ut degen i muffinsformarna. Strö över solrosfrön. Skär till en liten bit av en apelsinklyfta och placera den högst upp på varje muffins. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna på plåten.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben