Matiga potatisvåfflor med fetaost

Våfflor behöver inte alltid serveras som dessert. Dessa duger utmärkt somm förrätt eller nattamat tillsammans med en grönsallad.

Ingredienser

  • 300 g kokt potatis, mjölig sort, kall
  • Salt
  • Peppar
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 1ägg
  • 1 dl grädde
  • 5 msk riven fetaost
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk hackad mejram, timjan eller oregano
  • 1 -2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Pressa potatisen genom potatispress och rör i äggulor och 1 ägg, grädde, mjöl, bakpulver, örter och vitlök i potatisen. Salta och peppra och rör i fetaosten.
    2. Blanda snabbt ihop till en smet. Om du rör för länge kan smeten bli seg. Låt vila ca 15 minuter. Vispa äggvitorna med salt till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Grädda och servera genast tillsammans med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben