Matjessallad med äppeldressing

Serverar: 4 portioner

En bra lunchrätt när sommargästerna tittar förbi.

Ingredienser

  • 4 hela matjesfiléer
  • 4-6 kokta kalla potatisar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 tomater
  • 1 knippe salladslök eller en bit purjolök
  • Grönsallad
  • Dressing
  • 1 fint tärnat äpple
  • 1 dl fint tärnad ättiksgurka
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk skånsk grovkornig senap
  • Flingsalt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop dressingen, ställ kallt och låt den gotta till sig.
    2. Skär sill och potatis i mindre bitar och ägg och tomater i klyftor. Strimla löken. Bryt salladsbladen i mindre bitar.
    3. Lägg upp sallad, potatis, tomater och sill på ett fat. Lägg på äggklyftorna och strö över lök. Ringla över dressingen eller servera dressingen på sidan om.
    4. Servera med knäckebröd och kall öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben