En riktig färgsprakande, välsmakande explosion att sätta tänderna i.
Laktosfri och äggfri.
Ingredienser
Apelsinmarinerad tofu
400 g fast tofu
1 apelsin, rivet skal och saft
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk agavesirap
3 msk olivolja
2 msk ljus sojasås
Quinoapanering
1 dl vit quinoa
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Rapsolja att steka i
Linssallad med polkabetor
1½ dl gröna linser
2 salladslökar, finhackade
2 polkabetor, tunt skivade
Några rädisor, tunt skivade
1 gul paprika, hackad
3 morötter, skivade
1 burk kikärter, á 400 g, ca 3 dl kokta
1 påse babyspenat, á 70 g
1 msk olivolja
½ citron, saften
2 tsk granatäppelsirap eller lönnsirap
Salt
Svartpeppar
Äppeldressing
1 dl créme fraiche, t ex Oatly iFraiche
1 äpple, rivet
1 msk mango chutney
Salt
Svartpeppar