Quinoatofu med linssallad och äppeldressing

Serverar: 4 portioner

En riktig färgsprakande, välsmakande explosion att sätta tänderna i. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Apelsinmarinerad tofu
  • 400 g fast tofu
  • 1 apelsin, rivet skal och saft
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk agavesirap
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk ljus sojasås
  • Quinoapanering
  • 1 dl vit quinoa
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja att steka i
  • Linssallad med polkabetor
  • 1½ dl gröna linser
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 2 polkabetor, tunt skivade
  • Några rädisor, tunt skivade
  • 1 gul paprika, hackad
  • 3 morötter, skivade
  • 1 burk kikärter, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 1 påse babyspenat, á 70 g
  • 1 msk olivolja
  • ½ citron, saften
  • 2 tsk granatäppelsirap eller lönnsirap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Äppeldressing
  • 1 dl créme fraiche, t ex Oatly iFraiche
  • 1 äpple, rivet
  • 1 msk mango chutney
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Apelsinmarinerad tofu: Skär tofun i skivor och lägg ner i en plastpåse. Blanda ihop apelsinskal, apelsinsaft, vitlöksklyftor, agavesirap, olivolja och sojasås i en skål. Häll ner i plastpåsen och blanda väl. Låt marinera i minst 30 minuter, men helst i några timmar.
    2. Quinoapanering: Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och sprid ut quinoan på torra kökshanddukar. Låt rinna av ytterligare. Lägg quinoan på en tallrik. Vispa ihop vetemjöl, vatten , salt och peppar i en djup tallrik. Vänd tofun först i vetejmölsmeten och sedan i quinoan. Du kommer att behöva trycka fast quinoan med händerna så att den verkligen fastnar. Stek tofun i generöst med olja tills den blir gyllenbrun.
    3. Linssallad med polkabetor: Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Blanda ihop med salladslök, polkabetor, rädisor, paprika, morötter, sköljda kikärter och babyspenat i en stor skål. Vispa ihop olivolja, citronsaft, sirap, salt och peppar i en skål. Vänd ner i sallad.
    4. Äppeldressing: Rör ihop alla ingredienser i en skål.
    5. Servera den frasiga quinoatofun tillsammans med linssallad eller äppeldressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben