Kalkonspett med sallad och dressing

Serverar: 4-6 portioner

Kalkonspett med en fräsch sallad och smarrig äppeldressing är en säkerligen uppskattad middag.

Ingredienser

  • 600 g kalkon, innerfilé
  • 2 tsk torkad ingefära
  • 2 tsk torkad chiliflakes
  • 1 svenskt äpple
  • 1 huvud romansallad
  • 1 burk svarta bönor, 400 g
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 ask körsbärstomater, 250 g
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 krm socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 10-15 grillspett
  • Instruktioner

    1. Skär kalkoninnerfilén i mindre bitar och trä upp på grillspett. Krydda spetten med ingefära, chili, salt och peppar. Skär äpplet i 2 cm stora bitar.
    2. Hetta upp en stekpanna och häll i 1 msk olivolja. Lägg både spett och äppelbitar i pannan. Låt kalkonspetten bli genomstekta och få fin färg. Äppelbitarna är klara när de blivit mjuka och lite gyllenbruna.
    3. Dela tomater och romansallad och lägg på ett stort fat. Skölj bönorna i vatten och lägg bönorna på fatet.
    4. När äppelbitarna är färdigstekta, ta upp dem ur pannan och mosa ihop dem med olivolja, vinäger, yoghurt, salt, peppar, socker och eventuellt lite extra ingefära.
    5. Servera spetten med äppeldressingen och salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben