Matmuffins med fetaost, soltorkade tomater och syltad rödlök

Serverar: 8 portioner

Matiga muffins som passar perfekt på buffén, mellanmålet eller till en soppa. Gör gärna den syltade rödlöken redan på kvällen före, eftersom den behöver tid att "dra".

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl rapsolja
  • 1½ dl yoghurt
  • 4 soltorkade tomater
  • 100 g fetaost
  • Syltad rödlök
  • ½ dl ättikssprit, 12%
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vatten
  • Ca 8 små röda steklökar
  • Instruktioner

    1. Syltad rödlök: Koka upp ättikssprit, socker och vatten i en liten kastrull. Skala lökarna, skär dem i klyftor och lägg i den heta lagen. Låt ligga och dra i ca 3 timmar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan olja och yoghurt. Rör till en smet och fördela i ca 8 dubbla muffinsformar så att de fylls till hälften. Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar och tryck ner dem i smeten tillsammans med smulad fetaost.
    4. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
    5. Garnera muffinsen med den syltade rödlöken och servera dem lite ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben