Matmuffins med tranbär och feta

Serverar: 12 portioner

Gott, matigt och enkelt. Bjud muffinsen till en soppa eller ät bara som den är. 223 kalorier per muffins.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 bruk blå vallmofrön
  • 3 ägg
  • 3 msk olivolja
  • 2 ½ dl yoghurt, 3 %
  • 1 ½ dl torkade tranbär
  • 100 g tärnad fetaost, 10 %
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt, bakpulver och vallmofrön. Vispa ägg, olja och yoghurt i en stor bunke.
    3. Vänd ner mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en tjock smet. Vänd ner tranbär och fetaost. Fördela smeten i muffinsformar av papper.
    4. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben