Matvetepanna med kräftstjärtar

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

En 80-talsrätt som jag ofta lagade som nyss utflugen till eget boende. Då använde jag ris och räkor, men numera föredrar jag matvete och kräftstjärtar i stället.

Ingredienser

  • 2 dl matvete från Frebaco
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm ingefära
  • 3 ½ dl vatten
  • 125 g djupfrysta gröna ärtor
  • 300 g kräftstjärtar
  • Instruktioner

    Skölj och strimla paprikan. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i matvete, paprika och kryddorna. Låt fräsa några minuter. Häll i vattnet och låt koka på svag värme under lock i cirka 8 minuter. Tillsätt ärtorna och fortsätt koka några minuter. Blanda ner kräftstjärtarna och låt allt bli varmt före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    enAnnan 3 juli 2013

    God, enkel, snabb och nyttig vardagsrätt. Som funkade lika bra kall i matlådan idag. Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben