En maffig och lättbakad sockerkaka som du toppar med små bananer och mörk choklad. Jag tycker om när det är ganska mycket choklad i. Men det är helt och hållet efter smak.
Ingredienser
50 g smör
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl strösocker
1,25 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 små bananer
Mörk choklad, krossad, efter smak
1½ tsk bakpulver
Smör till formen
Ströbröd till formen
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker i en bunke. Rör ner smör och mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Häll blandningen i smeten och rör om.
Häll smeten i en smord och bröad kakform.
Sätt in i ugnen och efter 5 minuter strör du över bananen som skivats i centimetertjocka skivor. Toppa med chokladkrosset. Jag tycker om när det är ganska mycket choklad i. Men det är helt och hållet efter smak.
Grädda i cirka 35 minuter.
Ta ut, vänta 15 minuter och stjälp upp.
Låt svalna.