Max sockerkaka med chokladkross och banan

Serverar: 1 portioner

En maffig och lättbakad sockerkaka som du toppar med små bananer och mörk choklad. Jag tycker om när det är ganska mycket choklad i. Men det är helt och hållet efter smak.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,25 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 små bananer
  • Mörk choklad, krossad, efter smak
  • 1½ tsk bakpulver
  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull.
    3. Vispa ägg och socker i en bunke. Rör ner smör och mjölk.
    4. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Häll blandningen i smeten och rör om.
    5. Häll smeten i en smord och bröad kakform.
    6. Sätt in i ugnen och efter 5 minuter strör du över bananen som skivats i centimetertjocka skivor. Toppa med chokladkrosset. Jag tycker om när det är ganska mycket choklad i. Men det är helt och hållet efter smak.
    7. Grädda i cirka 35 minuter. Ta ut, vänta 15 minuter och stjälp upp. Låt svalna.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben