Mayas Allt på en gång!

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Som ni säkert vet vid detta laget älskar jag mat som sköter sig själv och allt blir klart samtidigt, gärna då i ugnen.

Ingredienser

  • 400 g fläskfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 stort ägg
  • 3 msk finhackad lök
  • 1 msk piffikrydda
  • 2 tsk oregano
  • 8-10 potatisar (stora)
  • 2-3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 palsternacka
  • 3-4 morötter
  • 3 dl buljong (tärning)
  • 1 msk äkta soya
  • 2 msk smält matfett
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250grader
    2. Rör ihop 4 msk ströbröd, 1 msk potatismjöl, 2 dl mjölk, 1 stort ägg, 3 msk finhackad lök, 2 tsk oregano och 1 msk piffikrydda. Låt stå lite.
    3. Rör ner färsen. Forma till en köttfärslimpa. Lägg mitt i en stor ugnsäker form.
    4. Skala alla grönsakerna och skär dem i bitar, skiva vitlöken fint, potatis och lök i klyftor.
    5. Koka lök, morötter, palsternacka 5 minuter i buljongen (jag använder grönsaksbuljong). Spara buljongen.
    6. Lägg nu alla grönsakerna och potatisen runt köttfärslimpan och pensla med matfett och soya. Sätt in mitt i ugnen och sätt ner värmen till 175 grader. Stek i ca 1 timme.
    7. Ös med 1-2 dl av buljongen efter halva tiden. Klipp persilja över precis innan servering. Servera direkt ur formen.
    8. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben