Mayas persikopaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Persikor är såååå gott i paj!

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 stor brk konserverade persikor
  • 1 förp vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär persikorna i tunna klyftor.
    2. Mät upp mjöl, vaniljsocker och strösocker i en bunke, lägg i fettet och finfördela det med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa.
    3. Ta hälften av degen och tryck ihop den lite mer, tryck sedan ut den i botten av en pajform. Lägg i persikorna i botten, smula över resterande pajdeg.
    4. Grädda ca 30-40 minuter tills pajen har fått fin färg (näst nedersta falsen).
    5. Servera med en klick vaniljvisp.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    epique 21 november 2008

    Kanske ska ändra så det står: Lägg i persikorna i botten... Vad jag har förstått så finns det inte en tillstymmelse av päron i denna paj ^^ hehe

    SDMaya 21 november 2008

    Så nu står det Persikor där :P Tack snälla!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben