Mazarinbitar med citron

Serverar: 30 portioner

Frestande syrliga och vackra som små smycken. Frys in utan glasyr!

Ingredienser

  • 350 g smör
  • 200 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Knappt ½ tsk bittermandelolja
  • 6 ½ dl vetemjöl
  • 5 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • Ca 4 dl florsocker
  • 3-4 msk vatten
  • Ca 1 dl lemon curd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 200 grader. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa samman ägg, mjölk och bittermandelolja. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Rör detta och mandelmassan i äggsmeten. Rör till sist i smöret.
    2. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna. Ska kakan frysas in, skär i rutor och förpacka väl.
    3. Glasyr: Rör florsocker och vatten smidigt. Bred glasyren på kakan. Värm lemon curd försiktigt och ringla den över kakan. Låt stelna. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben