Mazarinkaka med ananas

Krämen till kakan kan hoppas över men strö då kokosen direkt på den varma kakan. 20-25 bitar.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl sötmandel, mald
  • 6 bittermandlar
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ msk vanilsocker
  • 2 1/4 dl mjölk
  • ca 275 g väl avrunnen konserverad ananas i bitar
  • Kräm
  • 200g smör
  • 2 dl socker
  • 3 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • ca 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Mal mandeln och rör i den. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten bäxelvis me mjölken. Häll smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 25x35 cm. Fördela ananasen, skuren i mindre bitar över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
    2. Kräm: Blanda smör, socker och äggulor i en kastrull. Låt krämen sjuda på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker, låt krämen kallna. Bred krämen jämt över kakan. Dekorera med kokos. Låt stelna innan kakan skärs i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben