Mazarinpaj med citron

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Saftig och god. Som med fördel serveras ihop med grädde och färska frukter

Ingredienser

  • Botten
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 50 g malen sötmandel
  • 2 kokta kalla, rivna potatisar ('ca 1 - 1 1/2 dl)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Rivet skal av en halv citron
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader Klä eller smörj och bröa en form ca 25 cm i diameter. Hacka ihop ingredienserna till botten, gärna i en matberedare. Ställ in i kylen medans fyllningen görs. Rör smör och socker poröst tillfyllningen och rör sedan i ett ägg i taget. Blanda sedan malen mandel, potatismjöl, vetemjöl och bakpulver i en skål för sig och blanda sist i den rivna citronen. Blanda sedan de torra ingredienserna med ägg och socker blandningen. Häll smeten i pajskalet och grädda i ca 40 minuter.
    2. När pajen svalnat pudra över florsocker, servera gärna med grädde eller vaniljglass

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben