MCM's Chokladmuffins

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 30 minuter

Receptets ursprung kommer från ett mycket omtyckt café i Luleå och jag garanterar att detta recept är ett måste för alla som älskar choklad. Här bjuds ni på äkta cafémuffins!

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 2½ dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,25 tsk salt
  • 1½ dl kakao
  • 1,75 dl gräddfil/créme fraiche/mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 Ägg
  • Glasyr
  • 100 g philadelphiaost
  • 350 g florsocker
  • 4 msk margarin
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Bunke1: Vispa margarin och socker.
    2. Bunke2: Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kakao i en bunke. Rör ned blandningen i bunke 1.
    3. BUNKE 3: Blanda gräddfil/créme fraiche/ mjölk (välj själv; det blir ingen större skillnad i smaken) vaniljsocker och ägg. Rör snabbt ihop med bunke 1.
    4. Klicka ut smeten i stora muffinsformar (förslagsvis amerikanska muffinsformar). Gräddas i 175 grader i ca 25-30 minuter. När muffinsarna svalnat något så rör du ihop ingredienserna till glasyren som du sedan brer på toppen av muffinsarna. Låt glasyren stelna litegrann därefter är det bara att bjuda upp till fika. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Rivana 5 mars 2010

    Jättesmarriga muffins! Till och med smeten smakade gudomligt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben