Medelhavsbröd med ost och tomat

Du kan variera fyllningen i brödet efter egen smak till exempel med inlagd paprika och oliver. Toppa gärna brödet med grovt salt innan gräddningen.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 2 ½ dl fingervarmt vatten
  • En nypa salt
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 8–9 dl vetemjöl
  • 3 soltorkade finhackade tomater
  • 1 ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i lite av vattnet och rör tills den löser sig. Tillsätt därefter resten av vattnet, salt, lätt crème fraiche och lite av mjölet.
    2. Arbeta in resten av mjölet till en jämn och smidig deg. Låt degen jäsa i bunken under duk i ca 35 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Kavla ut degen till en tunn kaka.
    5. Strö osten och tomaterna över degen och rulla ihop degen som en rulltårta.
    6. Placera brödet på en mjölad plåt under duk och låt jäsa ytterligare 20 minuter.
    7. Pensla brödet med vatten och grädda brödet i 20–25 minuter lite beroende på hur tjockt brödet är. Låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben